Délután hat órakor az eurót 389,55 forinton jegyezték a kora reggeli 387,32 forint után, a dollár jegyzése 363,66 forintra ment fel 360,87 forintról, a svájci franké pedig 407,58 forintra 406,09-ről.

Szerda délutáni jegyzésén a forint gyengébben áll a heti kezdésnél mindhárom devizával szemben, 1,4 százalékkal az euró, 1,9 százalékkal a dollár és 1,3 százalékkal a svájci frank ellenében.

A forint gyengülésében oroszlánrésze a lengyel jegybank mai lépésének, amely váratlanul 75 bázispontos kamatvágással rázta meg a piacokat.

A dollár pedig külön is erősödött egy friss amerikai adatra a mely a vártnál erősebb amerikai gazdaságról árulkodik, ami pedig a Fed szerint jelentős inflációs kockázatokat hordoz magában.

Az év eleji kezdéshez képest egyébként 2,5 százalékkal áll erősebben a forint az euróval és 2,6 százalékkal erősebben a dollárral szemben, de 0,9 százalékkal gyengült a svájci frank ellenében.

Van, aki már az 50 ezer forintos bankóról álmodozik, sőt, meg is tervezte azt

Habár a Magyar Nemzeti Bank álláspontja szerint nem fogják bevezetni az 50 ezer forintos bankjegyet, van, aki eljátszott a gondolattal, milyen lenne. >>>

 



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!