Az összes BIF részvényét eladta az MBH Bank, derül ki az ingatlanüzemeltető társaság szerdai bejelentéséből. Az ügyletet június 30-án ütötték nyélbe, s mivel az vasárnapra esett, a részvények eladása csak tőzsdén kívüli történhetett.

Nem kis mennyiség cserélt gazdát, az eladásig az MBH Bank a BIF részvények 10 százalékát birtokolta, vagyis 28,7 millió darab papír volt a birtokukban. Azt nem közölték, hogy ki a vevő és, hogy milyen árfolyamon történt az adásvétel. 

A BIF részvények árfolyama az elmúlt 3 hónapban 30 százalékkal csökkent, hosszabb távon azonban jó befektetésnek bizonyult az ingatlanüzemeltető társaság, a részvények még most is kétszeresét érik az egy évvel korábbinak.  

Ne csak a nagyvállalatok játéktere legyen a tőzsde

A középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsde és az MBH Bank. A felek célja, hogy a középvállalati szektort közelebb hozzák a hazai tőkepiachoz és a banki finanszírozásban rejlő kiaknázatlan lehetőségekhez. A BÉT & MBH Bank MentorHub programban a két cég összesen 40 millió forintos támogatásról is döntött. A megállapodásról Végh Richárdot, a BÉT vezérigazgatóját, valamint Szabó Leventét, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesét kérdeztük. Interjú.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!