Ám ezzel is csak minimálisan tudott szépíteni azon a tényen, hogy az azt megelőző három hónapban 10,6 milliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni mérlegének kisöprése miatt - írta a Reuters.

A harmadik negyedév leírásait figyelembe véve így masszív, 9,2 milliárdos mínusszal zárta 2011-et az eszközállománya alapján legnagyobb olasz pénzintézet. A bank az osztalékfizetésről már korábban letett és árfolyamának meredek zuhanása árnyékában tavaly 6150 fős leépítést jelentett be.

A mérleg és alkalmazotti állomány áramvonalasítása azonban eredményre vezetett, a januári tőkeemelést is figyelembe véve ugyanis az UniCredit 9,97 százalékos Core Tier 1 mutatóval zárta a tavalyi évet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!