A döntés nagy valószínűséggel azzal függ össze, hogy elkapkodták az első 200 millió eurós keretet, hiszen már a kibocsátás első 10 napjában 100 millió euró feletti volt a vásárlások összértéke. Az ÁKK közleménye szerint az új 200 millió eurós mkeretösszegű papírt ugyanolyan feltételek mellett lehet megvásárolni, mint az eredeti nyilvános ajánlattételben szerepelt. Ez például az első kamatperiódusra elérhető kamat tekintetében továbbra is 5,1 százalék.

Tegnap az ÁKK azt közölte, hogy már készpénzes vásárlás formájában, illetve a Webkincstáron keresztül is elérhető az új papír. A vagyonosabb privát banki ügyfelek ráugrottak a vonzó kondíciókkal elérhető papírra. A várhatóan tartósan kedvező külpiaci környezet miatt a magyar állam adósságfinanszírozása a 2013-as év során viszonylag zökkenőmentes lehet forintban és devizában egyaránt. Az a tény, hogy nagy a kereslet a lakossági eurókötvény iránt is, ezt a kilátást erősíti. A 400 millió eurós keretösszeg már az állam adósságfinanszírozása szempontjából is lényeges tételnek számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!