Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Elmű) és Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Émász) igazgatósága is április 19-re hívta össze az éves rendes közgyűlést.

Az elfogadásra beterjesztett éves beszámoló szerint az Elmű  mérlegfőösszege 2015-ben 275,649 milliárd forint, az eredmény-kimutatás alapján az adózás utáni eredmény pedig 2,301 milliárd forint.

A javasolt osztalék mértéke az adózás utáni eredmény, kiegészítve a szabad eredménytartalékból felhasznált 4,989 milliárd forint összeggel, azaz összesen 7,290 milliárd forint, ez részvényenként 1200 forint.

Az Émász igazgatósága azt indítványozza a közgyűlésnek, hogy a 2015-ös éves beszámolót 105,473 milliárd forint mérlegfőösszeggel fogadja el, az eredmény-kimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,991 milliárd forint legyen. Ebből az igazgatóság az osztalék kifizetésére 3,355 milliárd forintot javasol, részvényenként 1100 forintot. A fennmaradó 1,636 milliárd forint adózás utáni eredmény az eredménytartalékba kerül az igazgatóság indítványa alapján.

Tavaly a legnagyobb éves árfolyamemelkedést az Elmű és az Émász érte el a BÉT-en, az előbbi 65,2 százalékkal, az utóbbi 57,5 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!