A többségi várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamatokon a Magyar Nemzeti Bank. A ráta 6,75 százalékon tartása erősíti a forintot, az euró-forint keresztárfolyam lejött a 392,6-os szintre, a bejelentés előtt még 393,4-en állt a jegyzés. 

Kiss Péter, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója úgy értékelt, hogy a forint erőt meríthet a mostani döntésből, mert az utóbbi időben a gyengülés egyik kiváltó oka az volt, hogy a hazai kamatszint változásával kapcsolatos piaci árazás még az amerikai kamatvágási várakozásokat is túlszárnyalta, csökkentve a forint kamatelőnyét.

A Raiffeisen Bank szakértői arra számítanak, hogy mivel ma nem csökkentett a kamatokon az MNB, szeptemberben megteszi és 6,5 százalékos alapkamattal fordulhatunk rá a jövő évre.

A hazai részvénypiac egész nap erőtlen volt, az MNB kamatdöntés hatására az OTP-részvények kismértékben lefordultak. 

Hamarosan kezdődik a jegybank sajtótájékoztatója, az ott elhangzottak még megmozgathatják a forint árfolyamát. 
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!