Nem találtunk semmilyen bizonyítékot, amely illegális piacbefolyásolásra, bennfentes kereskedelemre utalt volna - mondta Binder István, aki szerint így a felügyeletnek nincs oka piacfelügyelet eljárást kezdenie.

Amint arról beszámoltunk, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a magyar tőkepiac szeptember 9-ei eseményeit vizsgálta. A Napi Gazdaságnak Binder István, a felügyelet szóvivője korábban azt is megerősítette, hogy megkapták Mesterházy Attila MSZP-elnök beadványát. Ebben a politikus azt kéri Szász Károlytól, a felügyelet elnökétől, hogy vizsgálja ki: történt-e bennfentes kereskedés Lázár János Fidesz-frakcióvezető pénteki, a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésére vonatkozó bejelentésével összefüggésben.

Emlékeztetőül: a végtörlesztési bejelentés nyomán 15 százalékkal zuhant az árfolyam, a hétfői, szeptember 12-ei kereskedési napra - az FHB-val egyetemben - pedig fel is függesztették a kereskedést.

Binder István a Napi Gazdaságnak korábban azt is elmondta, hogy  a beadványtól függetlenül már korábban is vizsgálni kezdte a felügyelet a szeptember 9-ei tőkepiaci történéseket. A PSZÁF ennek kapcsán vizsgálta a piaci környezetet, a forgalmat és a kötéseket is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!