S&P500

Az elmúlt hét második felének pozitív korrekcióját követően ismét az eladók kerekedtek felül, miután szíriai konfliktus továbbterjedésének lehetősége törölte le a mosolyt a befektetők arcáról, míg az amerikai adósságplafon októberi elérése szintén óvatosságra inthette a piaci szereplőket.

Az 50-napos mozgó-, és az 1670-es szint tesztelése után az S&P az 1634-es támasz alá süllyedt: így a továbbiakban az emelkedő trendvonalra érdemes koncentrálni, amennyiben letörnénk azt, az eladók látókörébe ismét a lélektani 1600-as szint kerülhetne majd a későbbiek folyamán.

S&P500
Kép: Admiral Markets

Ezüst

Az elmúlt napok meglehetősen negatív tőkepiaci hangulatában a befektetői menedék-keresés hatására a nemesfémek felfelé vették az irányt: míg a korábbi hét második felének átmeneti bizonytalansága után az ezüst ismét emelkedni kezdett.

Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő meghatározó ellenállást a 26,1-os szint jelenthetné az ezüst számára; míg a jelenlegi szintekről lefordulva, a 22,5-ös támasz szignifikáns letörése esetén kerülhetne veszélybe a rövid távú emelkedő trend.

Ezüst
Kép: Admiral Markets

USDJPY

Jen-gyengülés egyelőre úgy tűnik elnapolva: a vélhetően rázós őszi időszak felé közeledve, a piaci szereplők a közel-keleti feszültségek elől ismét a menedék-eszközöket részesítették előnyben, melynek köszönhetően a szigetország fizetőeszköze közel kéthónapos csúcsra erősödött a dollárral szemben.

A trend rövid távon lefelé mutat, így a 96,70-es támasz törése esetén, a 96,3-96-os zónából ismét lefelé mozdulva el a 94-es szint tesztelése következhetne. Felfelé mindemellett a rövid távú trendvonal leküzdése, majd a lélektani 100-as szint tesztelése hozhatna érdemi változást az USDJPY kurzusa számára.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

EURHUF

Bár a devizahiteles mentőcsomag fokozatosan formálódó részletei óvatosságra késztették a forintpiaci szereplőket kedden; azonban a Szíria ellen végrehajtott katonai válaszcsapás lehetősége által alaposan visszavetett nemzetközi hangulat és az MNB vártnál nagyobb kamatcsökkentése szintén a forint gyengülése irányába hatottak.

A lélektani 300-as szint felett ragadt hazai fizetőeszköz számára a 301-es rövid távú ellenállás áttörésével tovább tér nyílt meg felfelé, így a heti bázison formálódó, emelkedő háromszögből felfelé kitört EURHUF kurzusa számára a következő meghatározó ellenállási zónát a 307,30-308-as tartomány jelenthetné a későbbiekben.

EURHUF
Kép: Admiral Markets

S&P500, Ezüst, USDJPY, EURHUF - technikai elemzés 2013.08.28.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!