A Richter negyedéves jelentését követően frissítette modelljét a neves befektetési bankház, a Goldman Sachs elemzője, melynek következtében a papírokra adott célárfolyam emelkedett, a korábbi 2659 forintról 3010 forintra - írja a portfolio.hu .

Az új célár így is több mint 30 százalékkal alacsonyabb a jelenlegi piaci árfolyamnál, így az elemző továbbra is eladásra javasolja a papírokat. A Goldman az új célárával is roppant pesszimistának számít a Richtert követő elemzők között, a Reuters jelenlegi medián célára ugyanis 4200 forint felett van.

Az elmúlt hetekben több befektetési bank is módosított felfelé Richter részvényekre adott célárfolyamán. A HSBC a hét elején korábbi 4300 forintos célárfolyamát emelte 5400 forintra, korábban pedig a UBS elemzői mondtak kedvező véleményt a gyógyszercégről. Ők a múlt héten 200 forinttal, 4100 forintról 4300 forintra emelték azt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!