A heti forgalom 32,627 milliárd forintról 62,164 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a hét folyamán. 

A BUX emelkedéssel kezdte a hetet, de a nemzetközi hangulat kedvezőtlenül alakult, így kedden enyhe csökkenés következett, és ez a hét közepén is folytatódott. Csütörtökön emelkedéssel zárult a kereskedés, miután a nemzetközi hangulat is kedvezőbbre fordult a kedvező amerikai GDP-adatok hatására.
A hét utolsó kereskedési napja ismét nem alakult jól a BÉT-en, mert

az Ukrajna felől érkező orosz kőolajtranzit leállásáról szóló hírre a Mol piacán erőteljes eladói nyomás alakult ki.

Később cáfolták a Barátság-kőolajvezeték leállításáról szóló híreket, így csak kisebb mínuszban zárt az olajtársaság részvénye.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában arra is kitért, hogy az OTP részvényeit jelenleg 14 elemző vételre, 3 tartásra, 1 eladásra ajánlja, a medián célárfolyam 21 227 forint. A Magyar Telekom papírjait 8 elemző ajánlja vételre, a medián célárfolyam 1205 forint - írták.

A héten

  • a legnagyobb mértékben, 1,32 százalékkal, 140 forinttal a Richter erősödött. Árfolyama pénteken 10 770 forinton állt meg, heti forgalma meghaladta a 11,5 milliárd forintot.
  • Az OTP-részvények 0,16 százalékkal, 30 forinttal emelkedve 18 290 forinton zárták a hetet, forgalmuk több mint 24,3 milliárd forint volt.
  • A Mol 1,61 százalékot, 44 forintot veszített az értékéből, így pénteken 2694 forintra gyengült csaknem 19,8 milliárd forintos heti forgalom mellett.
  • A Magyar Telekom 2,65 százalékkal, 28 forinttal csökkenve 1028 forinton fejezte be a hetet 2 milliárd forintos összforgalomban.  

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,32 százalékkal, 20,97 ponttal emelkedve 6671,43 ponton zárta a hetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!