Délelőtt 11 körül jelentősebb erősödés indult a forint piacán, 298,6 forintról ebédidőre 297,3 forintra szelídült az euró jegyzése. A piac tehát optimista hangulatban várta a forint szemponjából meghatározó két fő mai eseményt, az Orbán-Barroso találkozót s az MNB kamatdöntést.

Az erősödés akkor sem torpant meg, amikor derült, nem lesz közös sajtótájékoztató Brüsszelben. Ezt követően a magyar miniszterelnök közölte, hogy elhárultak a tárgyalás előtt álló akadályok - igaz, ennek némileg ellentmond, hogy két vitás ügyben is az Európai Bírósághoz fordulnak. Az Európai Bizottság azonban még nem kommunikálta álláspontját, ami komoly kockázati tényező lehet a magyar fizetőeszköz szempontjából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!