Új sztárrészvény tűnt fel a magyar tőzsdén, az MBH Jelzálogbank papírok a hétfői kereskedésben 23,5 százalékkal hasítanak, ezzel együtt már 59,3 százalékkal magasabb az árfolyamuk, mint múlt csütörtökön.

Kép: economx

A száguldás a péntek reggel publikált eredménybeszámolónak köszönhető. A befektetők pozitívan fogadták, hogy a második negyedévben 400 milliárd forint volt az új jelzálog-szerződések volumene, ami éves szinten 125 százalék növekedést, de az első negyedéves számokat is felülmúlta 43 százalékkal. 

Forrás: MBH Jelzálogbank

A Jelzálogbank két nagytulajdonosa, az MBH Befektetési Bank (48,4 százalék), a Magyar Posta (39,7 százalék), az 5 százaléknál kisebb részvénycsomaggal rendelkező befektetők összesen 11,9 százalékkal rendelkeznek.

Nem a mostani az első, hogy felrobbantak az MBH JZB papírjai, tavaly ősszel 450-ről egy hét alatt 1250 forintig rakétázott az árfolyam, vagyis 178 százalék nyereséget lehetett elérni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!