Elemzést követően a bukaresti versenyhivatal megállapította, hogy „ez a művelet nem emel számottevő akadályokat a valós konkurencia útjába a romániai piacon, vagy annak egy részén, és nincsenek komoly kétségek azt illetően, hogy kompatibilis a normális versenykörnyezettel”. Ennek alapján a jóváhagyták az OTP Bank Románia felvásárlását – számolt be róla az economedia.ro az intézmény közleménye alapján.

A román gazdasági hírportál azt is megírta, hogy az OTP Bank Románia átvétele esetén a romániai topbankok között a vagyon szerint amúgy is vezető Transilvania Bank teljesen elválik a piacon a többi banktól. 

Piaci részesedése így elérte a 22,55 százalékot és a bank vagyona pedig 170 milliárd lejre nő az OTP Bank Románia felvásárlásával – derült ki az Economedia által a BNR adatai alapján elemzett adatokból.

OTP: pénz áll a házhoz, 350 millió euró érkezik Romániából

Megérkezett a hatósági jóváhagyás, lezárul az OTP Bank Romania eladása, az ottani pénzintézetért közel 140 milliárd forintnyi eurót kap az OTP. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!