A londoni székhelyű vállalat csütörtökön megemelte profitelőrejelzését, és közölte, hogy a világjárvány óta először ismét osztalékot fizet, részvényei idén eddig 60 százalékos emelkedést mutattak, amivel 2023 eleje óta több mint 400 százalékot nőtt az ugrás.

Ám a ralinak még nincs vége. A Bloomberg azt írja, hogy a Jeffries szakértői részvényenként 640 pennyre emelték az árcélt, ami 20 vizsgálatból a legmagasabb. Az elemzők ezen felül azzal is számolnak, hogy 3,8 millió dollár is ütheti a részvényesek markát a visszavásárláson keresztül, a 2027-es pénzügyi évig bezárólag.

A vállalatnak lendületet adott, hogy a járvány után ismét beindultak az utazások. Ugyanakkor az elemzők felhívtás a figyelmet arra, hogy egyes fuvarozók profitfigyelmeztetései hosszú távon a Rolls-Royce készpénzes kilátásait is megterhelik.

BMW-ből többet, de Rolls-Royce-ból kevesebbet vásároltunk az első félévben

Az elektromos modellek értékesítése csaknem negyedével nőtt ugyan, de az is messze elmarad a tavalyi éves növekedési ütemtől.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!