A Dow Jones IA mutató 0,2, az S&P 500 index 0,5, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal állt előző tőzsdenapi zárószintje alatt a kereskedés első órái után.

A hangulat elromlása miatt nagyrészt egy, a vártnál sokkal rosszabb feldolgozóipari makroadat okolható: az ISM intézet indexe 51,3 százalékra esett márciusban 54,2 pontról, míg a prognózisok 54-54,2 százalékos értéket valószínűsítettek. Egy szintén hétfőn publikált mutató szerint ugyanakkor a vártnál nagyobb mértékben bővültek az építőipari költések februárban.

Az amerikai börzék Ázsiából sem kaptak támogatást az emelkedéshez, miután Japánból és Kínából ugyancsak viszonylag kedvezőtlen feldolgozóipari adatok érkeztek. És bár az európai piacok zárva tartottak, a ciprusi és olaszországi fejlemények továbbra is táplálják az aggályokat.

Ami az egyes papírokat illeti, az Apple az iPad Mini iránti gyenge kereslet hírére veszített árfolyamából, az EBay viszont egy felminősítésre erősödött. Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors pedig valósággal szárnyalt, miután kedvező értékesítési adatokat közölt. A WTI nyersolaj irányadó jegyzése 1 százalék körüli mínuszban, 96,30 dollár körül tartózkodott, míg az arany gyakorlatilag stagnált 166 dollár közelében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!