Az alaptőke-emelésre 5 darab 1 000 000 forint névértékű, 40 000 000 forint kibocsátási értékű, névre szóló - a korábban kibocsátott részvényekkel azonos jogokat megtestesítő - új, dematerializált törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás befizetésével kerül sor. A teljes alaptőke-emelést a társaság, mint az EMABIT egyszemélyes tulajdonosa teljesíti, és valamennyi részvényt a társaság veszi át.

Az alaptőke-emelés következtében az EMABIT alaptőkéje 1 030 000 000 forintra emelkedik, amely 1030 darab egyenként 1 000 000 forint névértékű törzsrészvényből áll, a részvények kibocsátási, illetve névértéke közötti különbözetet, azaz 195 000 000 forintot a társaság az EMABIT tőketartalékába helyezi.

A tőkeemelés célja, hogy az EMABIT szavatoló tőkéje a Bit. szerinti minimális biztonsági tőkeszükséglet 120%-a fölé emelkedjen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!