Minimális, 50 pontos mínusszal indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, majd néhány perc után folytatódott a lejtmenet de mindössze 250 ponttal csökkent a BUX értéke. A vezető index enyhe negatív elmozdulása azt tükrözi, hogy a piac részben kiheverte az amerikai tőzsdék pénteki szakadását: különösen a Nasdaq Composite 2,55 százalékos zuhanása fájhatott a befektetőknek. Az ázsiai piacokon is eladói nyomás jelentkezett hétfőn. Európában iránykeresés jellemző, de elég törékeny a hangulat.

Itthon 11 órakor érdemes figyelni az augusztusi államháztartási adatokat, az év elejétől számított deficit júliusig 2443 milliárd forint volt. 

A forgalom a részvénypiacon szerény, nagyobb mértékben (2,7 százalék) csökkennek az Alteo papírok, a visszafogott teljesítményben szerepet játszik, hogy a társaságot követő MBH Bank elemzője 4683 forintos célárat állapított meg, ami alig magasabb mint az aktuális árfolyam. A vezető részvények közül egyelőre a Telekomban látható érdemi mozgás, ott 0,6 százalékkal került lejjebb az árfolyam. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!