A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt közgyűlési határozatok szerint az osztalékfizetés kezdő napja november 4. Az osztalékra jogosító részvényekkel utoljára október 22-én lehet kereskedni a tőzsdén. A társaság 2017-re részvényenként 12 forint osztalékot fizetett - írta az MTI.

Az építőipari szigetelőanyagok gyártásával és értékesítésével foglalkozó Masterplast nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti egyedi 2018. évi beszámolóját 7,178 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 539,8 millió forint adózott veszteséggel fogadták el a részvényesek, az IFRS szerinti konszolidált beszámolót pedig 76,474 millió euró mérlegfőösszeggel és 3,326 millió euró adózott nyereséggel.

A közgyűlés jóváhagyta a munkavállalói résztulajdonosi program (mrp) irányelveit. A programban a társaság, valamint a kizárólagos tulajdonában lévő magyarországi leányvállalatok egyes vezetői - összesen 30 személy - vesznek részt, a juttatás maximális mértéke 141,495 millió forint értékű Masterplast törzsrészvény. A részvényjuttatás kritériumának számítási alapja a cégcsoport 2020. évi eredménycéljának teljesítése, a részvényjuttatás határideje 2021. május 31.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű saját részvényt vásároljon legkevesebb 1 forintos és legfeljebb 20 000 forintos darabáron a közgyűlést követő másfél évben.

A Masterplast 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír csütörtökön 698 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 750 forint, a legalacsonyabb 570 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!