A hétvégén is forgó bitcoin vasárnapra 60 000 dollár fölé emelkedett, ami Trump kriptopárti álláspontját tükrözi – írja a Bloomberg, amit a Világgazdaság szúrt ki.

Az elemzés szerint a nyertesek közé kerülhetnek az úgynevezett Trump-kereskedéshez pozitívan kapcsolódó egyéb eszközök: például az energetikai cégek, a magánbörtönök, a hitelkártya-társaságok és az egészségbiztosító cégek részvényei.

A Reuters befektetőkkel folytatott beszélgetésekből összeállított körképe szerint Donald Trump esélyei a merényletet követően jelentősen nőttek, akár földcsuszamlásra is számíthatunk majd a novemberi elnökválasztáson. 

Nick Twidale, az ATFX Global piaci elemzője szerint az arany minden idők legmagasabb szintjeit tesztelheti, a jent és a dollárt is vehetik, sőt a kincstárjegyekbe is áramlik majd a pénz.

Rong Ren Goh, a szingapúri Eastspring Investments portfóliómenedzsere szerint Donald Trump esélyesebbé válására a piac rendre a dollár erősödésével és az amerikai állampapírok görbéjének meredekebbé válásával reagált, így a jövő héten is ezt kell figyelni.

Nick Ferres, a szingapúri Vantage Point Asset befektetési igazgatójának emlékei szerint Ronald Reagan 22 pontot emelkedett a közvélemény-kutatásokban az ellene elkövetett merénylet után.  „Trump mindig is piacpártibb volt – a jövőre nézve a kulcskérdés az, hogy a költségvetési politika felelőtlenül laza marad-e, és hogy ez milyen hatással lehet az inflációra és a kamatlábak jövőbeli pályájára” – tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!