Vegyesen fejezték be a csütörtöki napot a nemzetközi tőzsdék: a londoni FTSE-100 mutató 0,27 százalék mínusszal, a frankfurti DAX-index 0,29 százalék plusszal zárt, a párizsi CAC-40 index 0,26 százalékkal gyengült. Az euróövezeti EuroStoxx50 ugyancsak csökkent, 0,03 százalékkal.

A Brent olajfajta hordónként 0,68 százalékkal 78,86 dollárra drágult. Az arany a határidős jegyzésén 2457,70 dolláron állt unciánként, 1,04 százalékos, 25,30 dolláros erősödéssel.

Az európai gáz ára az idei csúcsára emelkedett: a TTF gáztőzsde szeptemberi határidős jegyzésében 1 megawattóra 40,09 eurón állt, ami a szerdai záróértékénél 4,276 százalékkal magasabb. Egy éve ilyenkor 52,11 eurón, míg két éve 95,14 eurón állt.

Az európai tőzsdezárás után New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 1,33 százalékos, az S&P 500-as index 1,75 százalékos pluszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 2,05 százalékos nyereséggel állt.

Így futunk neki a fűtési szezonnak - bukta, ha csökkenő a rezsiszámlára várt

Bár a gáz világpiaci ára tizede a 2 évvel ezelőtti válságcsúcsnak, a korábbi évek olcsó nyersanyagárai egyelőre nem térnek vissza. A következő hónapokban ráadásul sok, a kockázatokat emelő tényező is közrejátszhat az árak alakulásába. Emiatt a jelenlegi hazai rezsirendszer változására nem lehet számítani.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!