Az euró árfolyama a reggel hatkor jegyzett 387,16 forintról 387,75 forintra erősödött 18 órára, napközben 386,12 forint és 388,08 forint között mozgott.

svájci frank jegyzése a reggeli 402,52 forintról 402,73 forintra, a dolláré pedig 367,74 forintról 368,37 forintra emelkedett.

Az euró jegyzése a reggeli 1,0524 dollárról 1,0525 dollárra változott.

Miért tartják itthon ilyen sokan párnacihában a pénzüket?

Több mint nyolcezer milliárd forintnyi készpénz van a lakosságnál, ráadásul egyre csak halmozódik a párnacihában tartott vagyon értéke is. A tranzakciós költségek kiküszöbölése és a bizalom hiánya is visszatartja az emberek jó részét attól, hogy a bankra bízzák a pénzüket. A magyarok közel kétharmada úgy véli, akinek alacsony a megtakarítása, annak nem éri meg bankba tenni a pénzét. Arról azonban sokan elfeledkeznek, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben milyen könnyen elinflálódik a forint. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!