Az OTP 6 fiókot is kénytelen zárva tartani a zavargások miatt. A banknak a legfrissebb információk alapján 141 fiókja van keleti szomszédunknál, így a bezárások az összes fióknak csupán 4 százalékát érintik.
Hogyan érinti az ukrán helyzet az OTP-t?

Tavaly szeptemberben készítettünk interjút az ukrán OTP vezérigazgatójával, igaz akkor még nem láttuk előre a mostani polgárháborús helyzetet, de az akkori beszélgetésnek vannak a mostani helyzetre is érvényes megállapításai. Hák-Kovács Tamás akkor azt mondta, hogy

  • Egy nagyobb hrivnya-leértékelés hatásai jóval enyhébbek lennének, mint 2008-ban
  • Az ukrán OTP üzleti modellje az elmúlt években átalakult, védettebbé vált a gazdaság ciklikusságával szemben
  • Az anyabank kitettsége jelentősen csökkent az ukrán OTP-nél, az alapműködés nyereséges, a tőkeerő pedig megfelelő

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!