„Nem szeretjük, ha az ügyfél belelát, hogy milyen eszközöket vásárolunk a nevében" – Economx Exclusive Pogátsa Zoltánnal

Az alapkezelésben egyszerre kell megjelennie a fundamentális és technikai elemeknek – mondta Balásy Zsolt, a Hold alapkezelő elemzője az Economxnak. A kisbefektetők többsége érzelmi alapon kezeli a befektetéseit, emiatt 70-80 százalékuk veszteségben van.
H. B., 2024. október 25. Fotó: Economx

„Vannak ügyfeleink, akik ránk bízzák a pénzüket és arra kérnek minket, hogy csináljunk a pénzükkel azt, amit mi jónak látunk a tőzsdén” – mondta Balásy Zsolt, a Hold alapkezelő elemzője az Economx Exclusive című műsorban Pogátsa Zoltánnak. Kiemelte: részvényekben, devizában, kötvényekben vagy akár bitcoinban is tarthatjuk a pénzünket attól függően, hogy milyen alapban helyezzük el a vagyonunkat.

Úgy lehet nagyobb hozamot termelni az ügyfeleknek, ha racionálisabban helyezik el az általuk kezelt vagyont az alapkezelők. A versenyt az olimpiához hasonlította a Hold alapkezelő elemzője.

„Nem szeretjük, ha az ügyfél belelát, hogy milyen eszközöket vásárolunk a nevében, vagy ha folyamatosan azt figyeli, hogy milyenek az árfolyamok”


– tette hozzá Balásy.

Ennek okaként nevezte meg, hogy az ügyfelek gyakran megijednek, és érzelmi oldalról közelítik meg a döntéseket, míg „mi eközben racionális alapon döntünk”. Pont emiatt van a kisbefektetők 70-80 százaléka veszteségben, többségük ugyanis azonnal kiveszi a pénzét egy termékből, ha az árfolyam zuhanni kezd.

A beszélgetésben szó volt továbbá:

  • a fundamentális és technikai alapkezelésről,
  • az ügyféligényeknek való megfelelésről,
  • az alapkezelők magyar gazdaságra való hatásairól,
  • a hazai szabályozási és felügyeleti problémákról,
  • valamint a professzionális nagybektetők és lakossági ügyfelek közötti különbségekről.

Economx Exclusive

Economx Exclusive Pogátsa Zoltánnal. Milyen úton járunk? – ez a központi kérdése az Economx új, 10 részes sorozatának, amiben a neves közgazdász olyan vendégeket hív el műsorába, mint Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Balatoni András, a MNB Közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának vezetője, vagy Oszkó Péter üzletember, kockázatitőke-befektető. A sorozat epizódjait keresse felületünkön, további videós tartalamat itt talál: https://www.economx.hu/video, vagy YouTube-csatornánkon: https://www.youtube.com/@economxpodcast

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

„Nem szeretjük, ha az ügyfél belelát, hogy milyen eszközöket vásárolunk a nevében" – Economx Exclusive Pogátsa Zoltánnal

Az alapkezelésben egyszerre kell megjelennie a fundamentális és technikai elemeknek – mondta Balásy Zsolt, a Hold alapkezelő elemzője az Economxnak. A kisbefektetők többsége érzelmi...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.