A pesti dzsungelben már 2200 forint egy gombóc fagyi
A pesti dzsungelben már 2200 forint egy gombóc fagyi

A pesti dzsungelben már 2200 forint egy gombóc fagyi

A fagylalt árának megszabásakor a cukrászdáknak évről-évre fel van adva a lecke. Idén a dráguló alapanyagárak és az üzletek magas fenntartási költségei miatt a szakértők 10-15 százalékos áremelésről beszélnek. Az Economx utánajárt, hogy Budapesten mégis mennyi az annyi.
Faragó Janka, 2024. augusztus 2. Fotó: Economx

A fővárosban igencsak eltérő fagylaltárakkal találkozhatunk. A megkérdezett fogyasztók előnyben részesítették a minőséget az árakkal szemben. Volt olyan vevő, aki azt is bevallotta, hogy bármennyit képes lenne kifizetni egy gombóc fagylaltért

Szerkesztőségünk talált 500 forintért, 900 forintért és 2200 forintért is fagylaltot a fővárosban

A budapesti Hisztéria cukrászda tulajdonosa, Ipacs Rózsi elmondta: ők már három éve nem emeltek árat, ám jövőre már biztosan fognak. Hozzátette, hogy ők ipari mennyiségben gyártanak, ezért tudnak jó árat kialkudni a beszállítóknál. Szemben a kisebb versenytársakkal. 

Azt is elárulta, hogy a csokoládé, a vanília és a pisztácia fagylaltnak a legdrágábbak az előállítási költségei, ellenben a puncs igen költséghatékony: ezeket a különbségeket mind belekalkulálják a fagylalt egységárába.

A riportban utánajártunk még: 

  • a gyorsan olvadó fagylalt legendájának;
  • a kézműves fagylalt kritériumainak;
  • illetve a legelső gombóc fagylalt árának.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

A pesti dzsungelben már 2200 forint egy gombóc fagyi

A fagylalt árának megszabásakor a cukrászdáknak évről-évre fel van adva a lecke. Idén a dráguló alapanyagárak és az üzletek magas fenntartási költségei miatt a szakértők 10-15...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.