Lopás gyanúja miatt felfüggesztenék Magyar Péter mentelmi jogát

Lopás gyanúja miatt felfüggesztenék Magyar Péter mentelmi jogát

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A tájékoztatás szerint egy százezer forint feletti értékű telefont vett ki a sértett kezéből a Tisza Párt elnöke.
Sarkadi-Illyés Csaba, 2024. szeptember 26. Fotó: Facebook

Ma kora délután érkezett a hivatalos közlés, hogy lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Mint írták, a rendelkezésre álló adatok szerint dr. Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután dr. Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele.

A vita során dr. Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne.

Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette - fogalmazott a Legfőbb Ügyészség.

Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas - szögezték le,

hozzátéve: a százezer forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

A következő lépés az lesz, hogy a felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség - húzták alá.

Érdekesség, de pont tegnap nyilatkozta azt a Magyar Péter korábbi barátnője, hogy alapvetően felelősséget érez azok iránt, akiket bevitt a Tisza Párt szervezetébe, akiket meggyőzött arról, hogy ez egy szuper jó dolog és mellé be kell állni – mondta Vogel Evelin. Magyar Pétert úgy írta le, mint művelt, energikus, életvidám embert, aki imádott kötözködni, ez az egyik hobbija volt, ma pedig már ezzel foglalkozik.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Lopás gyanúja miatt felfüggesztenék Magyar Péter mentelmi jogát

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A tájékoztatás szerint egy százezer forint feletti értékű...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.