Eladósítjuk magunkat, közben felesleges dolgokra költjük a pénzt
Eladósítjuk magunkat, közben felesleges dolgokra költjük a pénzt

Eladósítjuk magunkat, közben felesleges dolgokra költjük a pénzt

A magyarok előszeretettel fogalmaznak meg pénzügyi célokat is újévkor. Azt, hogy azóta mire és mennyit pazaroltunk, Csatos Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda pénzügyi mentora tárta elénk az Economx videocast legújabb részében.
Faragó Janka, 2024. július 12. Fotó: Economx - Csatos Erika az Álomjövő Tanácsadó Iroda pénzügyi mentora

A magyar családok 20-25 százaléka még mindig személyi kölcsönt vesz fel a nyaralásra, amivel akár egy évre is eladósíthatja magát. Csatos Erika a videocastban elmondta: sokkal jobbnak tartja a „félrerakós” taktikát, amivel lehet, hogy csak két évente, de hitel nélkül tudnánk elutazni.

Sokan csak azt hiszik, hogy tisztában vannak a bevételeikkel. Aki igazán precízen szeretné vezetni a költségvetését, annak az utolsó kávét is bele kéne írnia.

Ahhoz, hogy pénzügyileg tudatosan éljünk nagyon fontos tisztában lenni a jövedelmünkkel – fogalmazta meg a szakértő.

A pénzügyi mentor felhívta a figyelmet arra, hogy a jól szerkesztett reklámok, az akciók, de akár a bankkártyánkhoz rendelt hitelkeret is észrevétlen ragadozóként támadhat a családi kasszára.

Csatos Erika szerint, a legtöbb család, ha a fent említett felesleges költéseit redukálná, simán félretehetne havi tíz-húszezer forintot. A szakértő beszélt arról is, hogy természetesen van az a réteg, akinek annyira ki van centizve a tejre és kenyérre való, hogy ott már nem lehet félretenni.

 A legnagyobb veszély viszont a középréteget fenyegeti, akinek ugyan jó a fizetése, de nem figyel oda a tartalékképzésre, mert váratlan helyzet esetén gyorsan bekövetkezhet a mélyrepülés.

A videóban szó volt még:

  • a családi kassza működtetéséről;
  • a Covid-járvány és a pénzügyi tudatosság összefüggéséről;
  • a gyemek pénzügyi tudatosságra neveléséről;
  • és 2024-es spórolási tippekről is.

Részletek a videóban:

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Eladósítjuk magunkat, közben felesleges dolgokra költjük a pénzt

A magyarok előszeretettel fogalmaznak meg pénzügyi célokat is újévkor. Azt, hogy azóta mire és mennyit pazaroltunk, Csatos Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda pénzügyi mentora tárta...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.