De Coll Ágnes: minden szexmunkás mögött ott áll egy strici
De Coll Ágnes: minden szexmunkás mögött ott áll egy strici

De Coll Ágnes: minden szexmunkás mögött ott áll egy strici

Az emberkereskedelem globálisan a harmadik leggyorsabban növekvő bűnözői iparág, ami közel 50 millió embert érint világszerte. De Coll Ágnes, a téma szakértője az áldozatoknak állított csapdákról, a kizsákmányolási módszerek sokszínűségéről és a várható tendenciákról beszélt az Economx videocast legújabb adásában.
Faragó Janka, 2024. július 19. Fotó: Economx - De Coll Ágnes emberkereskedelem szakértő

Az internet és az elérhetőbb infrastruktúra következményeképp nemzetközi és hazai viszonylatban is évről-évre nő az emberkereskedelem áldozatainak száma – mondta el De Coll Ágnes. 

Magyarországon a kizsákmányolás legelterjedtebb formája a házi rabszolgaság, más néven csicskáztatás. Az emberkereskedelem szakértő szerint ilyenkor gyakran az áldozatok nem is sejtik, hogy amit velük tesznek, az teljes mértékben törvénytelen. Az így dolgoztatott emberek általában szállásért és ételért cserébe, emberhez nem méltó körülmények között bántalmazva élnek, akár hosszú éveken át.

De Coll Ágnes elmondta, egy ilyen törvénytelen alá-fölé rendeltségi viszonyból gyakran kialakul a kényszerprostitúció, ami ma Magyarországon semmilyen körülmények között nem legális. 

A szakértő szerint a szexuális szolgáltatásnyújtásnál fontos az indíttatás:

én a 15 éves praxisom alatt nem találkoztam olyannal, aki azt mondta, hogy ez az ő individuális tevékenysége. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon gyakran ott áll a prostituált mögött egy strici, aki ebből anyagi hasznot húz.

De Coll Ágnes beszélt arról is, hogy a szerelmi kapcsolatba bonyolódás a későbbi kizsákmányolóval a melegágya lehet a későbbi szexmunkának. Gyakran a gyengéd érzelmek csapdaként szolgálnak a kötődést kereső, érzelmileg és anyagilag kiszolgáltatott emberek számára.

 A beszélgetésben szó volt még az:

  • „öregezés” jelenségéről;
  • a szervkereskedelemről;
  • a kényszerházasságról;
  • a bűncselekvésre kényszerítésről;
  • valamint a prevenció eszközeiről.

A teljes beszélgetést ide kattintva tudja megtekinteni:

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

De Coll Ágnes: minden szexmunkás mögött ott áll egy strici

Az emberkereskedelem globálisan a harmadik leggyorsabban növekvő bűnözői iparág, ami közel 50 millió embert érint világszerte. De Coll Ágnes, a téma szakértője az áldozatoknak...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.