A bódultan repesztő rollereseket kijózaníthatja a kötelező jogosítvány
A bódultan repesztő rollereseket kijózaníthatja a kötelező jogosítvány

A bódultan repesztő rollereseket kijózaníthatja a kötelező jogosítvány

2025 március 31-én megváltozik az autósok, a biciklisek, az e-rolleresek és a gyalogosok élete, hiszen jön az újragondolt közlekedési szabályrendszer. Az Economx videocastjában annak jártunk utána, hogy mire számíthatunk.
Faragó Janka, 2024. augusztus 29. Fotó: Economx

Az új szabályozás a közlekedés védtelen szereplőit hivatott megvédeni, és a bukósisak nélkül közlekedő e-rolleresek és biciklisek ideje hamar leáldozik majd. A sisakviselési kötelezettséget fokozatosan akarják bevezetni, így első körben a tizennégy év alattiaknál lesz elvárás, akárcsak a sípályákon. 

A KRESZ készülő szabályai egyébként nem csak a guruló közlekedőkről gondoskodnak majd, hanem az egyre többet telefonozó és fülhallgatóval közlekedő gyalogosokról is.

Az Economxnak sokan panaszkodtak az e-rollert használók szabálytalan közlekedésére. Volt olyan, aki azt mondta, hogy ütötték már el rollerrel, és a balesetben fejtörést és eszméletvesztést szenvedett. Míg más az esti órákban illuminált állapotú rollerezőkre panaszkodott.

Az új törvény a 25 km/h-nál nagyobb teljesítményű rollerek használatát jogosítványhoz kötné. 

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

A bódultan repesztő rollereseket kijózaníthatja a kötelező jogosítvány

2025 március 31-én megváltozik az autósok, a biciklisek, az e-rolleresek és a gyalogosok élete, hiszen jön az újragondolt közlekedési szabályrendszer. Az Economx videocastjában annak...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.