Szeptembertől csak minden második diák feje felett lesz kollégiumi tető
Szeptembertől csak minden második diák feje felett lesz kollégiumi tető

Szeptembertől csak minden második diák feje felett lesz kollégiumi tető

Azoknak a diákoknak, akiknek idén júliusban sikerült felvételt nyerniük egy másik város felsőoktatási intézményébe, második körön a lakhatásért kell izgulniuk. Nagyon nem mindegy, hogy jut-e az olcsó kollégiumi helyből vagy ennek tizenöt-hússzorosát kell kiadniuk egy albérletért.
Faragó Janka, 2024. augusztus 6. Fotó: Economx - Budai Marcell a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciájának kommunikációs vezetője
Az elmúlt években sajnos semmilyen növekedés nem történt itthon a kollégiumi férőhelyek számában és nagyjából kétszeres a túljelentkezés a kollégiumokban

− mondta el Budai Marcell a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciájának kommunikációs vezetője az Economx legújabb videocastjában.

A HÖOK kommunikációs vezetője azt is elárulta, hogy nagyon szeretné, hogy megvalósuljon az évek óta tervezett Diákváros projekt, hiszen az a férőhelyek számát is tudná növelni.

Budai Marcell kiemelte, hogy azok a diákok, akik nem tudják zsebből kifizetni a százötven-kétszázötvenezer forintos albérletet, jó választás lehet a diákmunka. Ez számokban is jól látszik, hiszen az utóbbi években 40 százalékról 60 százalékra nőtt a diákmunkát végző nappali tagozatos hallgatók száma.

A másik lehetőség a Diákhitel, amiről a szakértő elmondta, hogy nemzetközi viszonylatban még mindig az egyik legkedvezőbb konstrukció.

A beszélgetésben szó lesz még;

  • a magánkollégiumok népszerűtlenségéről;
  • a külföldi diákokról;
  • a kollégiumi bekerüléshez szükséges kritériumokról;
  • a magyar diákok kollégiumi kedvéről.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Szeptembertől csak minden második diák feje felett lesz kollégiumi tető

Azoknak a diákoknak, akiknek idén júliusban sikerült felvételt nyerniük egy másik város felsőoktatási intézményébe, második körön a lakhatásért kell izgulniuk. Nagyon nem mindegy,...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.