Hosszas tárgyalás után eldőlt, hogy a tavaly az év privátbankjának választott Erste Bank veheti át a BNP Paribas ügyfélállományát - jelentette be Radovan Jelasity elnök-vezérigazgató. A 400 átvett ügyféllel az Erste privát banki üzletága már 2200 ügyféllel rendelkezik, a kezelt vagyon 150 milliárd forintról 210 milliárd forintra emelkedik. Az egy ügyfélre jutó átlagos 85 milliós kezelt vagyon vélhetően közelíti majd a 100 milliárd forintot. Az akvizició révén a társaság piaci részesedése 9 százalékról 12 százalékra nő.

A magyar piacon ez a második akvizició, korábban az Erste vásárolta meg az ING állományát. A Napi kérdésére a bank képviselője elmondta, a hat évvel ezelőtti ING átvételkor is csak minimális volt az ügyfelek lemorzsolódása, s azóta ezek az ügyfelek igen komoly mértékben növelték a kezelt vagyont. Az Erste első embere szerint a piacon további konszolidáció várható, az Erste szeretne ezen a területen továbbra is aktív maradni.

A bank a tranzakció PSZÁF engedélyét októberre várja, a tranzakció novemberre zárulhat le. Az Erste a BNP munkatársait átveszi - mondta Radovan Jelasity.