A 18,3 hektáron lévő ingatlan helyére szánt iskolának még egy külön vagyonkezelőt, a Közép-európai Oktatási Alapítványt is létrehozta a kormány, amely az általuk igénybe vett szolgáltatásokra összesen 402 millió forintot költött el tavaly a beszámolójuk alapján, ebből a legtöbbet, összesen 227,9 millió forintot ingatlanüzemeltetésre.

A 24.hu szerint mindez azért érdekes, mert az általuk fenntartott nemzetközi bentlakásos elitiskolából egy kapavágás sem látszik, sőt, még az építési-bontási terveket sem adták le az építési hatóságoknak.

A vagyonkezelő beszámolója szerint az alapítvány főigazgatója, Pacsay-Tomassich Orsolya és helyettese egyformán 750-750 ezer forintos havi díjazásban részesülnek, ugyanakkor a kuratórium tagjai nem veszik fel a tiszteletdíjukat.

Vizsgálatot indít a Nemzeti Nyomozó Iroda

A cikk nyomán Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője írásban arról kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy az alapítvány vezetői végeznek-e érdemi munkát.

Polt Péter azt válaszolta a képviselőnek, hogy a kérdést tartalmilag feljelentésként értékelte, így azt továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának.

Maruzsa Zoltán mindenkit megnyugtatott, lesz miből tanulni

A 13 millió tankönyv és munkafüzet elkészítésére 15 milliárd forintot fordít a kormány; a köznevelésben és a szakképzésben tanulók ezúttal is ingyenesen jutnak hozzá a tankönyvekhez.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→