Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettségének eleget téve augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást. A karbantartási munkálatok alatt a tornyok csökkentett adásteljesítménnyel működhetnek – közölte a vállalat.

Az Antenna Hungária Széchenyi-hegyen található tornya biztosítja Budapest és a főváros 50-70 km-es körzetében a földfelszíni TV- és rádióvételt.

A torony karbantartására augusztus 13-án 10:00 és 18:00 között, valamint augusztus 14-én 10:00 és 15:00 között kerül sor csökkentett teljesítményű jeladás mellett.

A karbantartási időszakban egyes rádióadások, valamint televíziócsatornák rövid ideig szünetelhetnek. 

A karbantartási munkálatok mindkét napján szünetel 10:00 és 10:05 között a digitális földfelszíni televíziós műsorszórás, így ebben az idősávban M1, M2, Duna, M4 Sport, M5, Duna World, RTL Klub, TV2, Spektrum Home és a MAX4 televíziócsatornák nem lesznek elérhetők. 

A leállás a rádióadásokat is érinti, 10:00 órától a Rádió1, Retró, Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó, Sláger FM és Manna FM rádiócsatornák is szünetelnek. Az érintett időszakban a rádióadásokat fokozatosan, egyenként indítják újra legkésőbb 10:25-ig.

Augusztus 13-án késő délutánig a TV- és rádióadóberendezések csökkentett teljesítménnyel üzemelnek, majd egy újabb rövid szolgáltatáskieséssel járó leállást követően, a TV-adások 17:50-től, a rádióadások pedig 17:45-től fokozatosan, normál teljesítményű műsorszórással indulnak újra legkésőbb 18:00-ig.

Augusztus 14-én a reggeli leállást követően szintén csökkentett teljesítménnyel üzemelnek a berendezések, de a kora délutáni órákban, az előző naphoz hasonló pár perces leállást követően a TV-adások 14:50-től, a rádióadások pedig 14:45-től fokozatosan kerülnek visszakapcsolásra legkésőbb 15:00-ig. 

Kiderült, mennyire tapadnak a magyarok a tévé képernyőjére

Ha azt gondolnánk, hogy a tévénézés már a múlté, tévedésben vagyunk, ugyanis egy felmérés szerint a magyarok 80 százaléka napi szinten nyúl a távirányító után. A megkérdezettek 22 százaléka viszont inkább streamingre használja a készüléket.