A 2013-as árvíz idején mért 890 centiméteres magasságot is elérő vízszintre készül Kisoroszi. Elképzelhető, hogy a települést

akár hat-nyolc napra is elzárhatja a külvilágtól a megáradt Duna.

Molnár Csaba polgármester az Inforádiónak arról beszélt, hogy az előrejelzésektől függően kedden éjszaka, vagy legkésőbb szerdán reggel lezárják a Kisoroszit Tahitótfaluval összekötő országutat.

Mivel akár több napra teljesen elszigetelődhet Kisoroszi, többek közt biztosítani kell az alapvető élelmiszer-ellátást, az orvosi és a tűzoltói ügyeletet, illetve egyéb speciális szolgáltatásokat is.

A Tahitótfalu felé vezető út lezárása után komoly baj esetén a Magyar Honvédség lánctalpas, kétéltű járműveivel lehet majd közlekedni az érintett szakaszon.

A polgármester elmondása szerint gyors beavatkozás a legkönnyebben légi úton oldható meg, a 2013-as árvízhez hasonlóan erre most is szükség lehet.

Molnár Csaba 18 órakor arról tájékoztatott a község Facebook-oldalán, hogy beérkezett egy mentőautó is a településre. A speciális mentőszolgálat is útnak indult már, legkésőbb 21 órára megérkezik. Az éjszakai órákban, de legkésőbb reggel lezárásra kerül a 11-es út Dömösnél Esztergom felé. 

Arra készülnek jelenleg, hogy a Tahitótfalu felé vezető út lezárása a reggeli órákban 7-8 óra magasságában történhet meg.

Újabb fontos korlátozást jelentett be a BKK az árvíz miatt

Szerdától a szentendrei HÉV csak a Margit híd budai hídfőig közlekedik. Amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, akkor további forgalmi korlátozások is várhatóak.