Magyar Péter Kulja Andrással együtt látogatott el a Péterfy Sándor Utcai Kórházba, mivel szerették volna ellenőrizni a kormány azon állítását, miszerint az intézmény problémáit megoldották, annak ellenére is, hogy az ezt cáfoló levelek tucatszámra érkeztek – írja az Index.

Takács Péter egészségügyi államtitkárral nem futottak össze – ők az Uzsokit ellenőrizték Müller Cecíliával – de annak örülök, hogy egy ilyen veszélyhelyzetben Orbán Viktor legalább hazarendelte Takács Pétert, ha már ő nem jött haza az Adriáról

 – mondta Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke a keddi János kórházi látogatása után úgy fogalmazott, hogy az épület úgy néz ki, mint egy háborús övezet, nyitva van minden ablak és elképesztő állapotok vannak. 5 éve a műtők egyharmadában nincs is klíma, amelyikben mégis található, már mind elavultak.

A kórházbejárásokon túl a pártvezető arra kérte támogatóikat, osszák meg saját méréseiket is az ország egészségügyi intézményeiből. Az adatokból kiderül, hogy egyes kórházak hőmérséklete bőven eléri a 42 Celsius-fokot is. 

Szöllősi Györgyi hozzátette, hogy Takács Péter szerint ez a kórházak látogatása csak olcsó politikai haszonszerzés, hiszen ez probléma a klímaválság miatt van. A pártvezető egyet is értett az utóbbi állítással, de hozzátette, szerinte a klímahelyzet a jéghegy csúcsa, amely pár milliárdból rendezhető lenne, de ez 14 év alatt nem történt meg. 

A Fidesz nem fog neki az egészségügy strukturális reformjának, de 26 milliárddal támogatják a magánegészségügy beruházásait. Az ápolók fele hiányzik, a kormány pedig (fejenként) 500 ezerrel kevesebbet költ a magyarok egészségére, mint például a cseh kormány

– tette hozzá Magyar Péter. 

Évente minimum 500 milliárd forintot kéne az egészségügyre fordítani. 

A beszélgetés során Magyar Péter kiemelte, hogy már három listavezetővel is egyeztetett a Fővárosi Közgyűlés kapcsán. A későbbiekben Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozni fog, viszont Szentkirályi Alexandra fideszes vezető visszautasított az erre vonatkozó meghívást.

A Tisza Párt elnöke azt üzente neki, hogy fizesse vissza a kampányra fordított pénzt és csak utána legyen nagy az arca.

A politikus szerint a 2036-os  olimpiáról majd az embereknek kell dönteni, de annyit elmondott, hogy a pályázatot állítólag az emberek tudta nélkül már korábban beadták. Kiemelte, abban egyetért, hogy Budapestnek érdeke lehet egy olimpiai játék, főként az infrastrukturális fejlesztés kapcsán.

Továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy amíg 100 postahivatalt és több vasútvonalat bezáratnak, az állami széfrában dolgozók fizetését csökkentik, egyes  miniszteri fizetéseket pedig 27 százalékkal emelt a kormány, addig vannak nagyon problémák is, mint egy olimpia megszervezése.

Magyar Péter hőmérővel járja az országot

A Tisza Párt elnöke a hőhullámra tekintettel tesztelni fogja a kórtermek és műtők hőmérsékletét, és erre biztatja követőit is. Bővebben itt olvashat erről.