A közösségi közlekedési vállalatok integrációja megkönnyíti a közös utazásszervezést és a járatok összehangolását, a közös jegy- és bérlettermékek pedig költséghatékonyabbá és egyszerűbbé teszik az utasok dolgát. Már a tavalyi évben bevált rendszert megerősítve, a rendezvény idején a H8-as HÉV megnövelt kapacitással közlekedik, a Volánbusz pedig ingyenes szurkolói autóbusz-járatokat indít, esténként pedig az emeletes KISS és modern FLIRT motorvonatok segítik a hazajutást Gödöllőről.

A Magyar Nagydíj alkalmából F1 Travel Pass néven is megvásárolható Pest Vármegye24 napijegy a MÁV-VOLÁN-csoport minden érintett helyközi járatán érvényes, ha pedig a BKK járatain is utaznánk, a 30 napos Pest vármegyebérletet érdemes megváltani. Minden információ itt található.

Bár a Hungaroringen az autóké a főszerep, a szervezők azt javasolják, hogy sajátjukat ezúttal is hagyják otthon, és a versenypályára való eljutáshoz válasszák a közösségi közlekedést.

A július 19-21. között megrendezett Formula 1 Magyar Nagydíj szabadedzései szokás szerint már pénteken délelőtt kezdődnek, a futamot pedig vasárnap tartják. A MÁV-VOLÁN-csoport most is kiemelten támogatja a Hungaroringre történő kijutást mindhárom napon. A H8-as HÉV a rendezvény idején megnövelt kapacitással, a megszokottnál sűrűbben, 10-15 percenként közlekedik, egy-egy zöld szerelvényen több száz utasnak jut hely.

A Volánbusz Kerepes HÉV-állomás és a versenypálya 3-as kapuja között a nézők számára ingyenes szurkolói autóbusz-járatot indít, emellett Szilasliget HÉV-állomástól is megközelíthetők a versenypálya kapui, egy sportos sétát követően. Esténként a Volánbusz szurkolói különbuszai a Hungaroringről Gödöllőre szállítják az utasokat.

A MÁV-VOLÁN-csoport a Budapestre utazóktól ezúttal is azt kéri, hogy a gördülékenyebb hazajutás érdekében Gödöllőn a Volánbusz különjáratairól a MÁV-START modern és klimatizált motorvonataira szálljanak át, melyek 30-40 perc alatt érnek a Keleti pályaudvarra, ezzel is tehermentesítve a MÁV-HÉV várhatóan telített szerelvényeit. A HÉV-járatok azoknak ajánlottak, akik a H8-as vagy a H9-es HÉV vonala mentén laknak.

Jegyvásárlás

A közlekedéshez elsősorban a Magyar Nagydíj alkalmából F1 Travel Pass néven is megvásárolható, mindössze 999 forintos Pest Vármegye24 napijegyet érdemes megváltani, ami a MÁV-VOLÁN-csoport minden helyközi járatára érvényes a térségben. A BKK járataira ez a jegy nem érvényes, azokra a megfelelő jegyeket külön kell megváltani és érvényesíteni. A 30 napos Pest vármegyebérletet (teljes áron 9450 forint, az arra jogosultaknak kedvezményesen 945 forint), továbbá a 72, 72+, 96 és 120 órás Budapest Card-ot pedig akkor érdemes választani, ha a ki- és hazajutást biztosító HÉV, Volánbusz és MÁV-START-járatokon kívül a BKK járatait is igénybe vennék a 2024-es Formula 1 Magyar Nagydíj ideje alatt.

A jegyvásárláshoz érdemes most is a MÁV applikációt használni, az utazás megtervezéséhez pedig a MÁV-VOLÁN-csoport legújabb tagja, EMMA (emma.mav.hu), a vadonatúj térképes útvonaltervező nyújt segítséget. További közlekedéssel kapcsolatos részletek, az utazást segítő térkép, menetrend és jegyvásárlási információk az alábbi oldalon érhetők el magyarul és angolul.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es hétvégén az M3-on

Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felkészülten várja a Forma 1-es versenyhétvégét. Kollégáink, a versenyzők és a csapatok számára VIP sávot építettek ki az M3-on az M0 és a Hungaroring között. Emellett 100-nál is több közlekedési táblát helyeztek ki munkatársaink a pályán és annak környezetében, hogy mindenki könnyen tájékozódhasson. A tavalyi évhez hasonlóan idén is készenlétben áll motoros mentő és autómentő is a Hungaroring közelében az autópályán a gyors és hatékony segítség érdekében és ha szükséges a kialakuló forgalmi dugóban úgy, mint tavaly, most is osztunk majd vizet. Kollégáink a rendőrség munkáját támogatva, ha szükséges, a forgalom irányításában is segítenek. Kérünk mindenkit, hogy kövessék a rendőrök utasításait.

A 39. Magyar Nagydíjat július 19. és július 21. között rendezik Mogyoródon. A Hungaroring a második azon helyszínek sorában (Monza után), amelyek megszakítás nélkül folyamatosan szerepelnek a versenynaptárban.

Az M3-as fővároshoz közeli szakaszán a versenyhétvégén hosszabb menetidőre és torlódásokra, dugókra kell számítani. A verseny alatt harmadával több jármű használja a pályát egy átlagos hétvégi időszakhoz képest (az átlagos napi 36 ezer, helyett ilyenkor akár 46 ezer kocsi is ráhajt az M3-ra). Az M3-as autópályán közlekedők a 19-es és a 23-as kilométernél lévő Mogyoród / Hungaroring csomópont felől tudják közelíteni a versenypályát. Az ideiglenesen kialakított VIP sávot, csak az arra jogosultak használhatják.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől és az M5-ös autópályán érkezőknek az M0-s autóút – M31-es autópálya útvonalat javasoljuk. Az M31-esről pedig Budapest felé kell felhajtani az M3-asra, ahonnan a 23-as vagy a 19-es km-nél lévő csomóponton keresztül is elérhető a Hungaroring.