Az egy évre tervezett beruházásra 900 millió forintot állami turisztikai pályázaton nyert el a fürdőt üzemeltető siófoki önkormányzati Kft., a költségek másik felét pedig a Kft. és a város állja.

Balázs János, a Galerius fürdő felújításának projektmenedzsere most azt közölte:

Van tartalékkeret a büdzsében, folyamatos a kockázatelemzés- és kezelés. Ma úgy tervezünk, hogy beleférünk az eredeti összegbe.

Elmondta még, hogy felvonultak a munkások (kivitelező a Fehérép Kft. és a Fürdőpark Kft.), és a medencetér állványozásával, majd a tetőszerkezet megbontásával megkezdődött a beruházás, elkezdődtek a munkák az emeleten is, az egykori és egyben leendő éttermi résznél.

A tetőszerkezet megbontásával derül ki, mi is a helyzet az álmennyezet alatt, melyek azok a teendők, amik az eddigi szakértői felmérések során nem derültek ki - írja a siofok.hu.

A Galerius fürdő felújításáért felelős projektcsapat megújította a nagyberényi Veronika kút engedélyét, így lehetővé válik az ott 50 fokosan feltörő víz felhasználása a tervek szerint a jövő év negyedik negyedévében nyitó fürdőben is.

Az 1992-ben gyógyvízzé minősített nagyberényi hévizet adó kutat a területtel együtt a siófoki önkormányzat 1999-ben vásárolta meg közel 300 millió forintért. Akkor még azt tervezték, hogy a vasúti töltés oldalában 18 kilométer hosszú csővezetéken hozzák a vizet Siófokra, ám ez a megoldás 1 milliárd forintnál is többe került volna, így maradt a tartálykocsis szállítás. Így került végül a berényi víz Siófokra, elsőként 2003-ban a Vértes hotelbe, majd a 2006-ra felépült Galerius fürdőbe.