A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) meghosszabbítaná a 42-es villamos vonalát. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át a Gloriett-telepre is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést biztosítva egyúttal a lakótelep és a 3-as metró között is – tájékoztatta a BKK kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a fővárosi önkormányzat és a BKK kiemelt célja a kötöttpályás közlekedési hálózat fejlesztése: Budapest legrövidebb pályájú villamosa, a 42-es vonalát 3 kilométerrel hosszabbítanák meg, így

olyan környékbeli intézmények megközelítésére nyílhat lehetőség, mint a Bozsik Aréna, a Kispesti temető, a Kondor Béla és a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola, a Bókay-kert, valamint a leendő végállomás közelében található több szupermarket.

A villamosvonal meghosszabbításával biztonságosabbá és komfortosabbá válhat a kerékpáros- és a gyalogosközlekedés is. A BKK arra kéri a lakosságot, hogy fejtse ki véleményét, mondja el javaslatait a vonal meghosszabbításáról egy kérdőív kitöltésével, amelyet a weboldalukon lehet beküldeni július 31-ig.