Kedden Ferencvárosban, a Soroksári utat keresztező vasúti összekötő híd töltésének bontásakor munkások rátaláltak egy egytonnás, második világháborús bombára. A robbanófegyvert a súlya miatt a tűzszerészeknek a helyszínen kell hatástalanítaniuk.

A művelet idejére a rendőrség kiüríti és lezárja a városrészt egy meghatározott területen, amely értelemszerűen a tömegközlekedés egy részét is érinteni fogja, így az Összekötő hídon zajló vasúti forgalmat, valamint a Rákóczi híd és a Soroksári úti egyes Volánbusz-járatokat és a H6-os HÉV-et is – közölte a MÁV-csoport.

Ennek értelmében ideiglenesen az alábbi változásokra kell számítani:

  • A vonatközlekedés szombaton várhatón 12:10-től 16 óráig szünetel Budapest-Kelenföld és Ferencváros között. A győri és a pécsi fővonal távolsági vonatai, továbbá a G43-as és S36-os járatok Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.
  • A Volánbusz járatai 10:30 és 16:00 között terelt útvonalon közlekednek a Rákóczi híd és a Soroksári út környékén.
  • A H6-os HÉV vonalon 10 órától 16 óráig kell korlátozásra számítani: ekkor Ráckeve, Tököl felől csak a Kén utcáig közlekednek a vonatok, ellenkező irányban, 12-16 óra között a Kén utcától indulnak a HÉV-járatok Ráckeve felé.

A BKK a művelet idejére, reggel 10 óra és délután 17 óra között elfogadja az érvényes vasúti menetjegyeket az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és Kálvin tér között, az M4-es metró teljes vonalán, valamint a Népliget és Kelenföld között az 1-es villamoson és annak pótlóbuszán is.

Bomba robbant a kamikazék repülőterén, épp előtte szállt fel egy gép - videó

Közel nyolcvan év után lépett működésbe a második világháború alatt ledobott 225 kilós szerkezet, hét méteres krátert hagyva maga után.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.