A hatóság utóellenőrzést is tartott, amelyből kiderült, több étterem is teljesítette jogszabályi kötelezettségét. Ők továbbra is folytathatják tevékenységüket, azonban nem volt mindenki ennyire szerencsés – írja a 24.hu.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján az NKFH kénytelen volt országos vizsgálatot elrendelni a távol-keleti gyorséttermeknél, ahol továbbra is észlelhetőek voltak az élelmiszerbiztonsági és higiéniai problémák.

A hatóság szerint az éttermek általános higiéniai állapota rendkívül elhanyagolt volt, a konyhai területek és a főzőtér erősen szennyezettek voltak, a padlót koszos kartonlapok borították és a faburkolatok is több helyen sérültek voltak, ami megnehezíti tisztításukat. Emellett a hűtőterek és a mélyhűtők szennyezettek és jegesek voltak, a tároló fiókok közül pedig több el volt törve.

Komoly problémát jelent még, hogy rendszeresen vastag szennyeződésréteg található a konyhai polcokon, eszközökön, illetve tárolóedényeken. A mennyezeten és a lámpatesteken is lerakódott zsír volt észlelhető, de még a kézmosók használata sem volt biztosított, vagy éppen víz nem folyt belőlük.

Azok az éttermek, aki idejében intézkedtek a jogszabályban előírtaknak megfelelően ismét kinyithattak. Az NKFH szerint az eljárás hosszú távon az egész vendéglátóipari szektorra pozitívan hathat, mivel növeli a fogyasztók bizalmát és javítja a szolgáltatások minőségét. A vendéglátó egységek megfelelő működése érdekében országos vizsgálatot rendelt el a hatóság.

Új nevet kell megtanulnunk a Nébih helyett

Január elseje óta az NKFH felé kell bejelenteni az élelmiszer-kereskedelem területén felmerülő élelmiszer-biztonsági kockázat miatti forgalmazói termékvisszahívásokat.
Bővebben>>>