A BRFK közlekedésrendészeti főosztályának megbízott vezetője, Léránt Krisztián pénteken közölte, a tavaly nyáron történt halálos baleset óta kiemelten figyelnek az Árpád hídra és annak közvetlen környezetére.

Kijelentette, nem tűrik, hogy versenypályának nézzék az Árpád hidat, és határozottan fellépnek a deviáns közúti magatartással szemben.

Léránt Krisztián azt mondta, az elmúlt egy évben 2538 felvétel készült a hídon sebességtúllépésről, 19 esetben a megengedett 70 kilométeres sebesség dupláját mérték, 2200 esetben pedig 86-95 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedtek, a rekord pedig 161 kilométer per óra volt.

Pár hete, július 3-án egy lopott taxival okoztak balesetet a hídon, melyben az elkövető és két vétlen ember is életét vesztette, pár napja pedig egy kanyarodó autós ütött el egy kerékpárost, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Ezekre tekintettel a rendőrség úgy döntött, hogy tovább fokozza az ellenőrzéseket: újabb sebességmérésre alkalmas helyszíneket jelöltek ki, civil utók is bevetettek, továbbá a mozgás közbeni sebességmérésre alkalmas készülékeket is használják – közölte Léránt Krisztián.

Az elmúlt négy napban összesen 103 gyorshajtót „füleltek le”, a rekorder 129 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott.

Szabadon mozoghat Budapesten az Árpád hídi gázoló

Egyelőre nem emeltek vádat az ellen a sofőr ellen, aki 2023. július 1-jén Mercedesszével halálra gázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→