A cseppfertőzéssel terjedő betegségek számára kedvező hónapok előtt állunk, ezért nem árt az immunrendszerünket minél jobban felkészíteni, hogy nagyobb eséllyel kerüljük el az olykor elhúzódó megbetegedéseket.

Sziráki Zsófi dietetikus a bien.hu-nak több praktikát is elárult arról, miként lehetünk védettebbek a kórokozókkal szemben. Mint mondta, mivel ebben az időszakban kevesebbet süt a nap, ezért a szervezetünk is kevesebb D-vitamint  állít elő, így ezt érdemes akár mesterséges formában pótolni, felnőtteknek napi 2000 NE-t.

A dietetikus megemlíti azt is, hogy bár az őszi és téli hónapokban jóval kevesebb folyadékot veszítünk, mint nyáron, napi 1,5-2 liter folyadékra így is szükség van a hidratáltsághoz és a rendes emésztéshez.

A szakértő a táplálkozást mint tényezőt úgy írta le, mint a személygépkocsik üzemanyagát: a változó mennyiségű és minőségű is megteszi belőle, de a legminőségibb ételek fogja a leginkább meghálálni a szervezetünk, pláne, ha megfelelő mennyiségben is fogyasztjuk azt.

A dietetikus megemlíti, hogy a fizikai aktivitás szintén természetes mankója a jól működő bélflórának, ami az immunrendszerünk megfelelő működéséhez kell. Leszögezi: bármilyen nekünk komfortos fizikai aktivitás megfelelő, a lényeg, hogy legyen helye a napi rutinunkban.

Retteghetnek a konditermek: már gyúrnak a kapszulára, ami kiváltja a testmozgást

Amerikai tudósok egy csoportja azt állítja, hogy sikerült egy lenyelhető kapszulába zárniuk a testmozgás egészségre gyakorolt jótékony hatását.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.