A magyar sütőipar nagyjából 280 milliárd forintos forgalmából a Félegyházi 10 százalékos részesedéssel rendelkezik, bevétele 2023-ban elérte a 30 milliárd forintot. A cég alkalmazotti létszáma az induláskori 20 főről negyed évszázad alatt több mint 1400 főre bővült. A „pékség” havi szinten nagyjából 25 millió terméket állít elő, tavaly 22 ezer tonna lisztet, majdnem 2 ezer tonna margarint és 580 tonna élesztőt használtak fel. Húsvétkor egy hét alatt több mint 20 ezer kalácsot fontak meg kézzel.

A hazai vásárlók a cég saját mintaboltjaiban is találkozhatnak a Félegyházi termékekkel; a hálózat szintén tulajdonosi kézben van. Hidegkonyhai részlegük évente több mint 3,3 millió szendvicset készít el a mintabolti vásárlóik részére – írta az Üzletem.hu az Ipar Hangjai podcastjára hivatkozva

Természetesen ezt a mennyiségű árut lehetetlen lenne régi gépekkel vagy kézzel gyártani. Vannak például olyan gépsoraik, amelyek óránként 15 ezer darab leveles süteményt vagy 24 ezer zsemlét képesek készíteni.Gépsoraik 90 százaléka Siemens-vezérléssel működik.

Dr. Magyar Zoltán, a Félegyházi Pékség operatív ügyvezetője elmondása szerint náluk a klasszikus pék szaktudás átalakult, ám mivel a tészta továbbra is tészta, „a lényeg” nem változott. 

Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel vannak még jó pékjeink, mesterpékjeink, és a cégnél dolgozó élelmiszermérnökök száma évről évre növekszik. Én emlékszem még, amikor ide jöttem a céghez, hogy mennyi mindent kézzel csináltunk, például a tészta feldobálása a gépekbe, tészta hajtása és kalibrálása stb. Ezek automatizálását megéri meglépni, mivel több problémát lehet egy csapásra megoldani

– mondta az operatív ügyvezető.

A közel 10 milliárdos zöldmezős beruházás, melyben helyet kap egy igen tekintélyes raktár, egy több sorral rendelkező gyártótér, egy automatizált és robotizált hűtött csomagoló és 5000 raklapos fagyasztott raktár, a cég első számú logisztikai központjává válik. Az új üzemmel nagyjából 200 új munkahelyet teremtenek Kiskunfélegyházán.