Az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint a felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az e-felvételi „sorrendmódosítás” menüpontjában. 

Azoknak, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, a 2024. évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt a sorrendmódosításra július 16-ig van lehetőségük.

felvételizőknek azt javasolják, hogy sorrendmódosításkor járjanak el körültekintően, azt elsősorban megváltozott döntésük vagy élethelyzetük alapján tegyék meg, ne az esélylatolgatás miatt.

A szeptemberben induló képzések ponthatárait július 24-én hirdetik ki, és azok elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők.

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, már aznap sms-értesítést is kapnak az eredményről.

A besorolási határozat - amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben - a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az e-felvételi „hivatalos iratok” menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek - idézi az MTI az Oktatási Hivatal közleményét.