A 30 év alattiak a klímaválságot és a természeti erőforrások végességét tartják a legnagyobb kihívásnak. Mindkettőt több mint 40 százalék nevezte meg a felmérésben, és a megkérdezettek 53 százaléka vár ezekre megoldást vállalati oldalról. Több mint kétharmaduk abban is bízik, hogy az innovációk segíthetnek a környezettudatosságban – írja az MTI.

A fenntarthatóság fogalmába sokan beleértik a szociális szempontokat is. Csaknem minden harmadik fiatal gondolja úgy, hogy a közösségi, illetve egyéni fejlődésben is segíteniük kell a vállalati innovációknak. A fiatalok ugyanakkor tisztában vannak saját felelősségük jelentőségével, csaknem 40 százalékuk választana a vásárlásai során olyan terméket, amelyik kevésbé terheli a környezetet.

A kibocsátásmentes közlekedési eszköz majdnem 30 százalék számára fontos, és csaknem ugyanennyien a munkaadók közül is azokat részesítenék előnyben, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság iránt.

Innovatív munkahelyen 70 százalék dolgozna, főként az alkotói szabadságot biztosító, illetve a szakmai fejlődésre lehetőséget nyújtó állások népszerűek a körükben.

Az adatokból az is látszik, hogy a fiatalok munkavállalói szemléletében a személyes és emberi tényezők a legfontosabbak, ezeket többre értékelik a mesterséges intelligencia vagy robotikai megoldások alkalmazásánál.

A felmérés a Bosch és a Richter megbízásából készült júliusban. Az online megkérdezéssel készült kutatásban 5090-en vettek részt.

A román borra is negatívan hat a klímaváltozás

Bár Európa-szerte elkezdődött a szüreti szezon, a román szőlőültetvényeken már begyűjtötték a termést. Több mint egy hónappal korábban a szokott időhöz képest. Bővebben >>>