A választás óta állt a bál Győrben, Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, TSZVE) most megválasztott független polgármester korábban elmondta: a szervezeti és működési szabályzat (szmsz) nem szabhatja szűkebbre a polgármester jogkörét, mint a törvény. 

Az új szmsz még azt a jogot is kivette a városvezető kezéből, hogy tárgyalási szünetet rendeljen el, vagy elnapolja az ülést – írta meg a 24.hu.

„Eddig polgármesteri túlhatalom jellemezte a győri városvezetőt, mostantól viszont szinte semmilyen hatalom nem járna neki” fogalmazott Pintér Bence.

Szeptember végén feszült hangulatban zajlott az utolsó, októberi átadás-átvétel előtti önkormányzati közgyűlés a győri városházán. Az ülésen Dézsi Csaba András leköszönő fideszes polgármester azt javasolta, hogy vonják meg az új polgármester, Pintér Bence jogát, hogy egy bizonyos összegig önállóan dönthessen az önkormányzati pénzekről, illetve utasításokat adhasson a helyi közműcégek vezetőinek. Erről itt írtunk >>>

Pintér Bence az elmúlt időszakban tárgyalt Fekete Dáviddal, a Fidesz győri frakcióvezetőjével arról is, hogy ne egy alpolgármester legyen, ám ebben nem tudtak megegyezni. Az szmsz elfogadása után Kósa Rolandot, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZVE) frakcióvezetőjét titkos szavazáson 19 vokssal alpolgármesternek választották. A továbbiakban négy polgármesteri biztost választanak majd a képviselők.

A győri közgyűlés 21 fős, a testület kétharmadát, 14 képviselőt a Fidesz frakciója adja, a Pontér Bence-féle Tiszta Szívvel a Városért Egyesület pedig csak 3 mandátumot szerzett. A felek az ülésen továbbra sem értettek egyet, ugyanakkor kijelentették, azért szavaznak igennek, mert a városnak működnie kell.

Milliókat költhet a győri önkormányzat luxusautókra

Egy nyilvánosságra hozott dokumentum alapján több luxusautót is bérelhet a győri önkormányzat, nem kevés havidíjért. Erről itt írtunk többet >>>