Hétfőn a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében a HungaroMet.

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában.

Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúl, a főváros és térsége, továbbá Dél- és Észak-Alföld, valamint Észak-Magyarország területeinek jelentős részén az UV-index meghaladja majd a 7-es, helyenként megközelíti, vagy eléri a 8-as értéket.

Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Napközben egy-egy futó zápor, zivatar néhol délen, délnyugaton fordulhat elő, estétől több helyen. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerdára virradóan már zivatarok ébreszthetnek, a rövid szünet után ezen a napon egyre többfelé alalkulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok felhőszakadásal, jégesővel, viharos széllökéssel. Zivatartól függetlenül többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 24-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, egyes tájainkon ismét kialakulhatnak hevesebb viharok. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat.

Pénteken, majd hétvégén egyre kevesebb zivatar valószínű - írja az Időkép.