Szerdán száraz, napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A keleties szél főként az északkeleti, keleti tájakon élénkülhet meg. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére 17 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet

- közölte a HungaroMet.

Az Időkép azt írja, hogy a modellek végre elkezdtek mozgolódni, nagyon úgy tűnik, hogy

bár a klasszikus őszi időjárás még várat magára, hétvégén egy sekély ciklon közelíti meg hazánkat, mely hatására hosszú várakozás után búcsút inthetünk a kánikulának.

Még ha lassan is, de

csütörtöktől fokozatos lehűlés veszi kezdetét,

pénteken a Dunántúl nagy részén már 30 fok alatt maradnak a maximumok, szombaton pedig már valószínűleg már csak a déli-délkeleti országrészben maradunk a 30 fok feletti tartományban, emellett elszórtan záporok, zivatarok enyhíthetik a szárazságot és a hőséget.

A markáns lehűlésre még várni kell, továbbra is az átlagosnál melegebb időjárásban lesz részünk, de a jövő hét elején megnő a csapadék valószínűsége is, a hőmérsékletben pedig lassú csökkenés körvonalazódik.

Csütörtökön a feltámadó keleties szél egy árnyalattal enyhébb levegőt hoz, ezen a napon 29 és 34 fok között alakulnak a maximumok. Marad a napos idő, csak néhol a nyugati, délnyugati határ mentén fordulhat elő futó zápor.

Pénteken északon-északkeleten marad a szinte zavartalanul napos idő, máshol már gyakrabban megnövekedhet a felhőzet. Reggel délnyugaton, napközben az ország déli felén fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél több helyen élénk, északon időnként erős lesz. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Hétvégén napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Egy sekély ciklon közelít meg bennünket, elszórt záporok, zivatarok enyhíthetik a szárazságot és a hőséget. A csúcshőmérsékletek 26 és 33 fok között alakulhatnak. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, vasárnap északkeleten, valamint zivatarok környezetében erős lehet - olvasható a portál előrejelzésében.