A főpolgármester Facebook-bejegyzése alapján azt írták, Karácsony Gergely és a NOB elnöke, Thomas Bach egyetértett abban, hogy Budapest már most is rendelkezik szinte az összes olyan sportlétesítménnyel, ami egy nyári olimpia megrendezéséhez szükséges.

Ugyanakkor a főpolgármester – személyes tapasztalatai alapján – úgy látta, hogy a sokkal fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Párizsnak is rendkívüli kihívás egy ekkora sportesemény megrendezése.

Szerinte ha valaha komolyan felvetődik egy budapesti olimpia terve, akkor ahhoz a közösségi közlekedés fejlesztése mellett a meglévő utak, hidak, közterületek állapotában felgyülemlett évtizedes lemaradást is le kell dolgozni.

Új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztése lehetne az alapja egy széleskörű társadalmi konszenzuson nyugvó olimpiai koncepciónak – közölte. Karácsony Gergely szerint ennek hiányában eleve reménytelen bármilyen olimpiai álmot dédelgetni.

Egyre jobban kiszorulnak az autók a fővárosból

A Főpolgármesteri Hivatal szombaton közölte, hogy elkészültek a pesti alsó rakpart fejlesztésének engedélyezési tervei. Az új tervek – melyek kidolgozásában 16 szakmai és civil szervezet segédkezett, köztük a Magyar Autóklub vagy a Magyar Kerékpárosklub – több gyalogos és zöld területet, közvetlen vízparti hozzáférést és csökkentett autóforgalmat ígérnek. A fejlesztések következő lépései már idén nyáron megkezdődtek, a Jane Haining rakpart zöldítése pedig már folyamatban van.A tervekről bővebben ITT olvashat.