A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, mivel 2021. szeptember 29-én éjjel egy férfi bement egy IV. kerületi cég irodájába, és onnan több mint 500 ezer forintot lopott el.

A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekményben négyen vettek részt, egyikük a cég alkalmazottja volt, így az elkövetők nem véletlenül mozogtak otthonosan a helyszínen.

A vádirat szerint a cégnél dolgozó 46 éves futár megegyezett három budapesti férfival abban, hogy a munkáltatójánál minden hét elején a futárok által egy zárt szekrényben összegyűjtött, a kiszállításokért kapott vételárat közösen megszerzik.

Ennek érdekében a vádlottak a cég újpesti telephelyén több alkalommal terepszemlét tartottak, majd éjfél körül a tippadó vádlott  három társa egy autóval megjelentek a telephelyen, kettejük a kocsiban figyeléssel biztosította a terepet, míg 31 éves társuk a cég irodájában található szekrény ajtaját felfeszítve az ott  borítékokban megtalálható összesen 512 ezer forintot ellopta.

A helyszínről távozásuk után a négy elkövető a pénzt elosztotta, a lopási kár nem térült meg.   

A kerületi ügyészség a 31 éves tettesi elkövetői minőséggel vádolt elkövetővel és az egyik – két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló – bűnsegéddel szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás, míg a további két bűnsegéddel, köztük a tippadó vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

A biztonsági kamera azonban minden mozdulatukat rögzítette. ​

Az újpesti rendőrök azonosítottak, majd 2022. január 5-én és 6-án elfogtak négy elkövetőből hármat, negyedik társuk pedig néhány nappal később a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságán önként jelentkezett.