„Néha nem tudtuk eldönteni, hogy egy 20 éve elhagyott laktanyában vagy egy kórházban vagyunk. Nem működő lift, fertőtlenítőszer nélküli mosdó, levegőtlen szobák, nem működő légkondi és este 6-kor 38 fok a gyermek szakrendelésen” – írja közösségi oldalán hétfői bejegyzésében Magyar Péter.
TISZA Párt elnöke a videóban elmondta, hogy erre a kórházra érkezett hozzájuk a legtöbb panasz az embertelen bánásmód és a körülmények miatt. A váróban és a konyhában 32 fokot mért az ellenzéki politikus. A mellékhelyiségben sem szappant, sem kéztörlőt, sem vécépapírt nem találtak, sőt még a toalettpapír-tartó is hiányzott az illemhelyről.
Két évvel ezelőtt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz került a kórházak karbantartása, amely szervezetileg Varga Mihály pénzügyi tárcájához tartozik. A párt EP-képviselője, Kulja András, aki maga is orvos, a Váci Jávorszky Ödön Kórház kötözőjében mutatott rá a hiányosságokra: a légmozgást egy ventillátor biztosítja, és nincs lehetőség a fertőző és a nem fertőző sebek külön kötözésére.
A szülészet és a műtő szobáival viszont meg voltak elégedve a látogatók. A kórtermekben viszont egyetlen klímaberendezéssel sem találkoztak. A lift pedig nem működött meghibásodás miatt. Az újszülött osztályon 17 kismamára jut egyetlen ápoló, ami Kulja András szerint egyértelműen betegveszélyeztetés.